Des del 2015, el Clúster organitza cada any la Nit Gourmet. És el punt de trobada per a les empreses i productors catalans del sector alimentari i, alhora, una oportunitat per presentar les novetats i els productes destacats de les empreses associades als convidats (directius/ves de compres de cadenes de supermercat, botigues retail, botigues especialitzades, botigues de conveniència, agents del sector i representants institucionals). És, també, la Nit en què es reconeix la feina ben feta dels associats, en aquest cas, amb un acte de lliurament de premis.
El Museu Marítim de Barcelona va ser l’escenari de la setena Nit del Gourmet Català, el 25 d’octubre del 2022. Van assistir-hi 250 persones i van ser 43 les empreses expositores que van presentar-hi i deixar tastar els seus productes.
En l’acte de lliurament de premis van participar-hi Teresa Jordà, consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya; Marta Domènech, directora general de Turisme de la Generalitat; Jordi Camps, diputat de Promoció i Desenvolupament econòmic i local de la Diputació de Girona; Carles Benítez, tècnic responsable del segell de qualitat agroalimentària Girona Excel·lent de la Diputació de Girona; Joan Gòdia, director general d’Empreses agroalimentàries, qualitat i gastronomia de la Generalitat; Joan Romero, conseller delegat d’ACCIÓ, i Ramon Sentmartí, director general de PRODECA. Va conduir l’acte la periodista Helena Garcia Melero.
Premi al Creixement empresarial mitjançant la innovació.
Premi al Creixement empresarial mitjançant la internacionalització.
Premi a la Iniciativa sostenible en l’àmbit formatiu.
Premi a la Iniciativa sostenible.
Premi Gourmet català 2023