Des del 2015, el Clúster organitza cada any la Nit Gourmet. És el punt de trobada per a les empreses i productors catalans del sector alimentari i, alhora, una oportunitat per presentar les novetats i els productes destacats de les empreses associades als convidats (directius/ves de compres de cadenes de supermercat, botigues retail, botigues especialitzades, botigues de conveniència, agents del sector i representats institucionals). És, també, la Nit en que es reconeix la feina ben feta dels associats, en aquest cas, amb un acte de lliurament de premis.
El 4 d’octubre del 2023 va tenir lloc al Mas Marroch del Celler de Can Roca, a Girona, la vuitena edició de la Nit del Gourmet Català, a la qual van assistir 350 persones.
La trobada va incloure un espai d’exposició en què els associats al Clúster van presentar els seus productes i en van oferir degustacions, i que va permetre als compradors descobrir una gran varietat de propostes innovadores i d’alta qualitat per als seus lineals, botigues, restaurants i hotels, i interactuar en primera persona amb els elaboradors.
L’acte institucional de lliurament de premis va comptar amb la participació de les autoritats següents: David Mascort, conseller d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya; Carmel Mòdol, secretari d’Alimentació d’aquest mateix departament; Ramon Sentmartí, director general de PRODECA; Joan Martí, director de la Unitat de Clústers d’ACCIÓ, i Marta Domènech, directora general de Turisme de la Generalitat. Va presentar l’acte la comunicadora Elisabet Carnicé.
Premi al Creixement empresarial mitjançant la innovació.
Premi al Creixement empresarial mitjançant la internacionalització.
Premi a la Iniciativa sostenible.
Premi al Valor compartit
Premi Gourmet català 2023