En marxa el projecte «CONNECTEM. Aliments Km 0 amb mirada social», coordinat pel Clúster i  liderat pel CET El Pla.

Acaba de posar-se en marxa el projecte «CONNECTEM. Aliments Km 0 amb mirada social», que vol afavorir la inclusió social promovent el desenvolupament de nous aliments emprant ingredients amb un alt valor nutricional. El projecte donarà com a resultat el disseny de nous prototipus amb base vegetal ―cremes de verdures, derivats carnis i vegetals deshidratats― i contribuirà a la creació de llocs de treball per a persones amb discapacitat i/o risc d’exclusió social. El projecte va donar el tret de sortida amb una trobada en què la Fundació Mas Albornà, sòcia beneficiària del projecte, va obrir-nos les portes al seu centre ocupacional.

Els ingredients amb què es treballarà s’hauran obtingut amb l’agricultura regenerativa i/o ecològica, i els prototipus es produiran a escala pilot. Aquests, es caracteritzaran des dels punts de vista nutricional, fisicoquímic i sensorial. 

El projecte està coordinat pel Clúster Food Retail de Catalunya. Els socis beneficiaris del projecte són tots tres associats del Clúster: el CET El Pla, que lidera el projecte, i la Fundació Mas Albornà i la Fundació Drissa. Els socis no beneficiaris són: l’Hospital Sant Joan de Déu, l’associació TEA Garrotxa, el Gremi de carnissers i xarcuters de Barcelona, Ametller Origen, el supermercat Plusfresc, l’empresa Farré Hortícoles, l’empresa ECO La Morana i el Clúster de Salut Mental de Catalunya (We Mind Cluster). Els centres de coneixement implicats són la Fundació Alícia i Eurecat.

Projecte cofinançat  per la Unió Europea a través de la intervenció 7161 del Pla estratègic de la  PAC (PEPAC) 2023-2027.